desktop4

Bob's bijzondere binnenhuisaccessoires: Ecologisch

Deze collectie komt van de westkust van Sri Lanka. Een tof project dat huisvrouwen de kans geeft een eerlijk loon bij te verdienen terwijl ze voor de kinderen zorgen. De producten zijn gemaakt van gerecycleerd papier en zand en ingeval van rubber enkele natuurlijke lagen latex. 

Deze natuurlijke latex wordt gehaald bij de boeren die de vloeibare latex uit de rubberboom tappen. Zij bevoorraadden vroeger de industrie (banden, gummilaarzen, zolen, etc), maar door de opkomst van synthetische rubbers werd dit al gauw een ten dode opgeschreven beroep. Door de vraag naar minder schadelijke producten zit het gebruik van natuurlijk rubber weer in de lift en worden de rubber plantages weer in gebruik genomen. Het natuurlijke rubber heeft veel voordelen (oa de ecologische manier van produceren) en is ook volledig biologisch afbreekbaar. Het rubber wordt aangebracht en nadien op een hoge temperatuur nog eens verwarmd waardoor het vulcanisatie proces op gang gebracht wordt. Dit maakt rubber sterker en verhindert plakken. Door de individuele productie is elke pot of schaal uniek en 100% waterdicht.

Sober,mooi en tijdloos!


Terug naar overzicht

 


 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN